Ece Ronay dosyasında Çirkinler çetesi bağlantısı

Sabah gazetesinden Arzu Kaya’nın haberine göre, Mehmet Bilir’in 6 Aralık 2023 günü İstanbul Kartal’daki iş yerinin kurşunlanması olayının ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nca soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında özel harekat polislerinin de katılımıyla şafak baskını gerçekleşti. Bilir’in eski eşi Ece Ronay’la birlikte 5 kişi daha gözaltına alındı. Şüphelilere ait adreslerde yapılan aramalarda otomatik silah, tabanca, 58 adet fişek ve hassas terazi ele geçirildi.

EŞİNİN İŞ YERİNİ KURŞUNLATTI İDDİASI

Fenomen Ece Ronay’ın eski eşi Mehmet Bilir’in İstanbul Kartal’daki iş yerini bağlantılı olduğu motosikletli ve kasklı bazı kişiler tarafından kurşunlattığı, Ronay’ın bu olayda azmettirici olduğu belirtildi.

Ronay’la birlikte 8 şüphelinin isminin yer aldığı soruşturmada şüphelilere “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek veya üye olmak”, “silahla tehdit”, “kasten yaralama”, “mala zarar verme”, “genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması” ve “ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma” suçlarından işlem yapıldı.

RONAY ADLİ KONTROLLE SERBEST KALDI

Soruşturma kapsamında Ece Ronay “mala zarar verme” ve “silahla tehdit” suçlarından adli kontrol talebiyle serbest kalırken 3 şüpheli “silahla tehdit” ve “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma” suçlarından tutuklandı.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir