Bu hastalığın kadınlarda görülme oranı şaşırtıyor

Kadınlarda İdrar Kaçırma Sorunu ve Tedavi Yöntemleri

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Ülkü Mete Ural, idrar kaçırmanın kadınlarda kontrol edilemeyen bir durum olduğunu ve fiziksel-psikolojik sorunlara neden olduğunu belirtti. Bu durumun sosyal yaşamı kısıtladığını, hijyen sorunlarına yol açtığını ve kadınların özgüvenini etkilediğini söyledi. İdrar kaçırmanın yaşla birlikte sıklığının arttığını vurgulayan Ural, özellikle orta yaş ve üzerindeki kadınlarda sıkça görüldüğünü ifade etti. Orta yaş üzerindeki her 2 kadından 1’inin idrar kaçırma sorunuyla karşı karşıya olduğunu belirtti.

‘Farklı Tipleri Var, Tedavi Buna Göre Değişiyor’

Prof. Dr. Ülkü Mete Ural, idrar kaçırmanın farklı türleri olduğunu ve doğru tanının önemli olduğunu belirtti. Stres tipi inkontinansın karın içi basıncını artıran durumlarda, sıkışma tipi inkontinansın ise aniden gelen tuvalet ihtiyacıyla karakterizedir. Miks tip inkontinansın ise her iki tipin bir arada görüldüğünü açıkladı.

‘Doğru Tanı, Doğru Tedavi İçin Şart’

Hastalarda detaylı bir değerlendirme yapılması gerektiğini belirten Ural, hastanın öyküsünün, kullandığı ilaçların ve ek sağlık problemlerinin değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, yapılan tetkikler ve fizik muayene sonucunda uygun tedavi yönteminin belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

‘Tedavi Mümkün, Çözüm Çok Yönlü’

İdrar kaçırmanın tedavi edilebilir bir sorun olduğunu belirten Prof. Dr. Ülkü Mete Ural, yaşam tarzı değişiklikleri, diyet düzenlemeleri, pelvik taban kaslarını güçlendirici egzersizler, medikal tedaviler, cerrahi seçenekler, PRP ve lazer uygulamalarının tedavi sürecinde kullanılabileceğini ifade etti. Erken başvuru ve doğru tedavi yöntemi ile hastaların konforlu bir yaşama kavuşabileceğini belirtti.

Related Posts

Uzmanı açıkladı: Yenidoğan sarılığına karşı anne sütü önemli

Uzmanı açıkladı: Yenidoğan sarılığına karşı anne sütü önemli

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük risk taşıyabilir

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

Duşta yapılan idrar büyük hata! Uzmanı uyardı: ‘Yıllar içinde böbrekleri bitiriyor’

Duşta idrar yapma, birçok kişinin farkında olmadan benimsediği bir alışkanlık olabilir. Ancak sağlık uzmanları bu davranışın ciddi sağlık problemlerine yol açabileceğini belirtiyor. Amerikalı ürojinekolog Dr. Teresa Irwin de duşta idrar yapma alışkanlığı hakkında takipçilerine uyarılarda bulundu.

Pirinçteki sessiz tehlike: Arsenik birikimi

Pirinç, dünya genelinde en çok tüketilen besinlerden biri. Ancak uzmanlar, bu temel gıdanın, arsenik gibi toksik maddeleri bünyesinde biriktirme riski taşıdığına dikkat çekiyor. Tarımda kullanılan su ve toprak kaynaklı arsenik, doğrudan insan sağlığını tehdit ediyor.

Sebze meyvedeki pestisiti yok eden Japon taktiği! Evdeki 2 malzeme yetiyor

İlkbaharın taptaze çilekleri, parlak renkleri ve iştah açıcı görünümleriyle sofralarımıza gelir. Ancak bu lezzetli meyvede gizlenen pestisitler sağlığımız için bir tehdit oluşturabilir. Bu aşamada, sadece su altında durulayarak yapılan temizlik yetersiz kalabiliyor. İşte Japonların sırrı.

Koku kaybı, kabızlık ve uykuda konuşmaya dikkat… Bunlar ilk belirtiler olabilir!

Parkinson hastalığı erken evrede koku duyusunda azalma, kabızlık ve uykuda konuşma gibi belirtilerle kendini gösterebilir. Nöroloji Uzmanı Yüksel Dede, erken teşhisin yaşam kalitesini artırmada kritik rol oynadığını vurguladı. Türkiye’deki Parkinson hasta sayısındaki artışa da dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir