Yunanistan’a giden Türk turist sayısı açıklandı!

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç: Türkiye ve Yunanistan Arasındaki İşbirliği Önemli

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, düzenlenen Türk-Yunan İş Forumu’nda önemli açıklamalarda bulundu. Avdagiç, Türkiye ve Yunanistan’ın ekonomik ve ticari açıdan birbirini tamamlayan iki ülke olduğunu belirterek, her iki ülke arasında işbirliğinin artırılması gerektiğini ifade etti. Avdagiç, “Türkiye, Asya ile Avrupa arasında bir köprü konumundayken, Yunanistan, bu köprü üzerinden Avrupa’ya açılan hayati bir geçit olarak stratejik bir öneme sahip. Yunanistan ile olan ekonomik bağlarımızı daha da güçlendirmek adına önemli fırsatlar var” ifadeleri kullandı.

Türk Turist Sayısı Belli Oldu

Avdagiç, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ticaret hacminin 6 milyar dolar civarında olduğunu ve bu alanda büyük bir potansiyel bulunduğunu vurguladı. Ayrıca, 2024 yılında Yunanistan’dan Türkiye’ye gelen turist sayısının 710 bin, Türkiye’den Yunanistan’a giden turist sayısının ise 1,5 milyon olduğunu söyledi. “Türk turist sayısındaki bu önemli artış, vize prosedürlerinin kolaylaştırılması sayesinde mümkün olmuştur” diyen Avdagiç, ortak turizm girişimleriyle bu rakamların daha da artırılabileceğini belirtti.

Avdagiç, sözlerini “Ukrayna krizi sonrasında Avrupa’nın ticaret ve lojistik dinamiklerinin değiştiğini görüyoruz. Türkiye, Avrupa Birliği ile daha geniş Avrasya bölgesi arasında kilit bir geçiş güzergahı olarak öne çıkıyor. Ancak, taşımacılıkta Avrupa Birliği ülkelerinin uyguladığı kısıtlamalar nedeniyle hala çeşitli zorluklarla karşılaşıyoruz” şeklinde sürdürdü.

Atina Ticaret ve Sanayi Odası Birinci Başkan Yardımcısı Sophia Kounenaki Efraimoglou’dan Önemli Açıklamalar

Atina Ticaret ve Sanayi Odası Birinci Başkan Yardımcısı Sophia Kounenaki Efraimoglou ise, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ticaretin büyük bir potansiyele sahip olduğunu ve ticari ilişkilerin derinleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Efraimoglou, konuşmasında: “Türkiye bu bölgedeki en önemli güçlerden biri ve çok değerli bir sanayi ve coğrafi pozisyona sahip. Aynı zamanda Türkiye, teknoloji ve inovasyon ekosistemiyle hızlı adımlar atıyor” dedi. Efraimoglou, Türkiye’nin dijital dönüşüm ve yeşil yatırım için önemli bir merkez haline geldiğini belirterek, “Ekonomilerimizin birbiriyle rekabetten daha çok birbirine destekle gelişebileceğini düşünüyoruz” dedi.

Related Posts

Külçe altın, yatırımcısına 2 yıldır reel getiri sağlıyor

Külçe altın, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yıllık bazda ardı ardına son 24 ayda reel getiri sağlayan tek yatırım aracı oldu.

MÜSİAD Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi

MÜSİAD Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Bitcoin yaklaşık 3 ayın zirvesinde

Bitcoin yaklaşık 3 ayın zirvesinde

Pakistan ezberleri bozar. Hindistan savaşı kaybeder. Babür’ün dönüşünü izleriz. Bin yıllık tarih bugüne gelir, Güney Asya’da harita değişir. Belki de zamanı gelmiştir!

Hindistan’ın önceki gece Pakistan topraklarına füze ve savaş uçakları ile saldırı başlatması, Güney Asya’yı bir anda hareketlendirdi. Haftalardır devam eden gerilim ve savaş açıklamaları, Hindistan’ın Pakistan’a 24 hava ve füze saldırısı il e gerçeğe döndü. Yıllardır Ortadoğu’da devam eden savaşlar Güney Asya’ya mı taşınıyor du? İki ülke topyekûn savaşa girerse bölge ülkeleri ne yapacaktı? Çin’in, Rusya’nın tavrı ne olacaktı? Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, İran ve Afganistan ne yapacaktı? Bangladeş

Ekrem İmamoğlu’na yönelik operasyonların kaybı sürüyor: Hazine’nin faiz ödemelerinde şok artış!

Hazine’nin faiz ödemeleri, nisan ayında önemli bir artış gösterdi. Ekonomistler, bu artışı Türkiye’nin mali yükümlülükleri ve döviz rezervlerindeki düşüşle ilişkilendiriyor. Bu gelişmeler, ekonomik istikrar üzerinde yeni bir baskı oluşturabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir